RECEPT: Levanduľovo-marhuľové makrónky z Pečie celé Slovensko

Makrónky v nádherných pastelových farbách upiekla v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaca Inga. Tieto makrónky však nelákajú len farbami, ale aj kombináciou chutí. Netradičná levanduľa a sladučká marhuľa? Prečo nie! Upiecť si túto dobrotu môžete podľa receptu nižšie. Pripravíte tak skvelé pohostenie pre návštevu, na oslavu, alebo len tak pre chuť. Poďme na to!

GANACHE S LEVANDUĽOU

  • 240 g biela čokoláda 
  • 550 g šľahačka
  • 1,5 PL sušenej levanduli 
  • 20g maslo

Postup: Polovicu šľahačky s levanduľou privedieme k varu a necháme chvíľu lúhovať. Zohrejeme, cez sitko vylejeme na roztopenú čokoládu. Vychladíme a pridáme maslo. Pridáme zbytok šľahačky a necháme vychladiť v chladničke cez noc.

MARHUĽOVÉ KONFI

  • 200 g marhuľové pyré
  • 50 g cukor kryštálový
  • 3 g pektín

Postup: Cukor zmiešame s pektínom. Pyré zohrejeme, pridáme cukor s pektínom, zohrejeme. Necháme vychladnúť.

MACARONS

  • 225 g práškový cukor
  • 225 g mandľová múka
  • 166 g bielky
  • 225 g kryštálový cukor na sirup
  • 56 g voda na sirup
  • prášok mrazom sušených čučoriedok
  • matcha prášok

Postup: Práškový cukor a mandľovú múku zmiešame a preosejeme. Do polovice pridáme mrazom sušené čučoriedky, do druhej matcha a do každej pridáme rovnakú časť bielkov. Pripravíme makronáž. Z cukru a vodu uvaríme rozvar na 118st. Keď sirup dosiahne 100st začneme šľahať bielka, potom po mise vylejeme sirup a vyšľaháme na pevný sneh. Sneh rozdelíme na 2 časti a na 3krát pridáme do každej makronáže. Každú makronáž dáme do šáčku a nastriekame makronky cca 3cm, pobúchame plechom o stôl, aby vyšiel vzduch, pečieme cca 10-12min na 140 °C s ventilátorom. Pečenie závisí od rúry.

Po upečení naplníme ganache, do vnútra dáme konfi, spojíme a dáme odležať do chladničky.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE