Maliny predstavujú fantastické letné ovocie, ktoré rastie možno i vo vašej záhradke. Patríte k milovníkom malín a urodilo sa vám ich v záhrade skutočne dosť? Maliny sa rýchlo kazia, preto ich treba buď zjesť, alebo spracovať. Okrem malinového džemu môžete pripraviť napríklad aj malinový cheesecake. Tento s malinami aj exotickým mangom upiekol v relácii Pečie celé Slovensko Miňo. No nevyzerá dokonale?
Cesto:
- 350 g kyslá smotana
- 350 g mascarpone
- 250 g biela čokoláda
- 4 vajcia
- 20 g zlatý klas
- 200 g malinové pyré
- 200 g mangové pyré
- 2 ks vanilkový cukor
Náplň:
- 150 g hladká múka
- 50 g kokos
- 130 g maslo
- štipka soli
- 1 žĺtok
- 80 g práškový cukor
Poleva:
- 300 g malinové pyré
- 20 g zlatý klas
Ozdoba:
- plátky manga (1ks mango)
- 100 g čerstvé maliny
- 50 g Biela čokoláda
- lyofilizované maliny
- 100 g mangové pyré
- 250 g master martiny cukrárenská poleva jogurt-jahoda (ružová)
Postup:
- Všetky suroviny na cesto si zmiešame a vytvoríme kompaktné cesto. Dáme do formy vystlanej papierom na pečenie a roztlačíme na celé dno formy. Popicháme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme 15 minút.
- Pripravíme si plnku: zmiešame kyslú smotanu s mascarpone, vajcia, zlatý klas a roztopíme si čokoládu vo vodnom kúpeli a keď trochu vychladne, primiešame do zmesi.
- Zmes si rozdelíme na dve polovice a do každej dáme jedno pyré (mango, malina).
- Vytiahneme z rúry korpus, necháme trocha vychladnúť a nalejeme malinovú zmes. Necháme v mrazničke stuhnúť asi 20 minút. Potom naň nalejeme mangovú zmes a dáme piecť v predhriatej rúre na 160 °C asi 45-50 minút. Na spodok rúry si dáme plech s vodou. Po upečení necháme trocha vychladnúť a spravíme si polevu.
- Rozvaríme si 300 g mrazených malín, pridáme zlatý klas a uvaríme riedky puding. Potom pridáme nalámanú bielu čokoládu a necháme rozpustiť. Nalejeme na hotový cheesecake a necháme dobre vychladiť.
- Ozdobíme plátkami manga, čerstvými malinami a mätou.
Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko