Jesenné recepty: Najlepšie jedlá pre chladné dni z čerstých sezónnych surovín

Aj keď nás ešte v týchto dňoch počasie milo prekvapuje príjemnými a nezvyčajne vysokými teplotami, jeseň je už tu a s ňou prichádzajú aj fantastické jesenné suroviny. Tie nám poslúžia pri príprave jesenných receptov, ktorých zoznam sme si pre vás dnes pripravili. Nechajte sa preto inšpirovať a pripravte svojim najbližším dokonalé pochúťky.

Nech sa páči, jeseň! Po krásnom a predĺženom lete zavíta toto čarovné ročné obdobie aj do našich kuchýň. Máte aj vy svojich favoritov vo vašich rodinných jedálničkoch? Ak nie, nezúfajte a pozrite sa spolu s nami na tie najlepšie jesenné recepty.

Jeseň v našej kuchyni

Jesenné populárne recepty môžu byť nielen plné chuti, ale aj plné farieb! Doveďte svoje kulinárske umenie k dokonalej chuti, pripravte skvelé jedlo a potešíte svojich blízkych! K tomu vám pri príprave jedál na jeseň môžu pomôcť predovšetkým tieto suroviny:

  • kyslá kapusta,
  • kačacie prsia,
  • ovsené vločky,
  • perníkové korenie,
  • kyslá smotana,
  • škorica,
  • jablká,
  • slivky,
  • tekvica,
  • cuketa,
  • cvikla a podobne.

Jesenné recepty ako od babičky

Najlepšie jesenné recepty sú tie, ku ktorým sa pravidelne vraciate. Skvelé jesenné jedlá vynikajú nielen svojou tradičnou chuťou, ale predovšetkým vďaka klasickým jesenným surovinám. Z nich môžete pripraviť nielen jesenný obed či večeru, ale okrem toho napríklad aj:

Neprehliadnite: Jesenné upratovanie terasy a balkóna - Na TOTO by ste nemali zabudnúť

Jesenné recepty polievky

Jesenné polievky bývajú husté a výdatné. A čo je najlepšie - na ich prípravu nám postačí iba pár kvalitných surovín a ten správny postup. Medzi TOP jesenné polievočky patria:

Výber našich obľúbených jesenných receptov

Hovädzie ragú

  • 700 g hovädzieho mäso z overených zdrojov
  • 4 veľké mrkvy
  • 1 zeler
  • 1 červená a 1 biela cibuľa
  • hovädzí vývar
  • červené víno - podľa chuti
  • bobkový list a nové korenie
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • bravčová masť

Na prípravu použite liatinový hrniec. Mäso si narežte na väčšie kocky, takisto mrkvu, zeler a cibuľu. Osmažte ho z každej strany na bravčovej masti. Mäso vyberte bokom a na výpeku restujte cibuľu s mrkvou a zelerom. Vložte mäso späť do hrnca, osoľte a okoreňte, pridajte bobkový list, premiešajte, pridajte papriku a zalejte vývarom. Pomaly pečte pri teplote 180 stupňov minimálne 2,5 - 3 hodiny.

Odporúčame aj: V akej forme skladovať a konzumovať ovocie na zachovanie čo najviac vitamínov?

Jablkový koláč

  • 4 jablká
  • domáce jablkové pyré
  • mletá škorica
  • citrón
  • 1 veľké vajíčko
  • 6 lyžíc džemu podľa chuti
  • 1 lístkové cesto
  • 4 lyžičky trstinového cukru

V menšej miske zmiešajte jablkové pyré so škoricou. Jablká nakrájate na tenké plátky a pokvapkajte šťavou z citróna. Do formy na pečenie uložte lístkové cesto. Na lístkové cesto rozotrite pripravenú zmes, poukladajte nakrájané jablká a posypete ich trstinovým cukrom. Džemom potrite jablká. Vymiešaným vajíčkom nakoniec potrite koláčik i okraje cesta. Pripravený koláč vložte do vyhriatej rúry na 180 °C a pečte ho zhruba 30 minút.

Božské jesenné recepty - jednoduché jesenné recepty

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE