RECEPT: Čučoriedková palacinková torta z Pečie celé Slovensko

Ak máte radi čučoriedky, túto palacinkovú tortu musíte vyskúšať. Jedinečná je i v tom, že palacinky sú pripravené z varených batátov. Tento výtvor patrí Zuzke z relácie Pečie celé Slovensko. Tá svoju palacinkovú tortu upravila do tvaru netopiera. Ako si svoju palacinkovú tortu ozdobíte vy, je len a len na vás. Jej chuť však musíte okúsiť.

Suroviny na cesto:

  • 340 g varených batátov
  • 8 vajec
  • 640 g hladkej múky
  • 1,2 kg mlieka
  • 80 g trstinového cukru
  • 8 PL oleja
  • Veľká štipka soli
  • ČL škorice
  • ½ ČL drvených klinčekov
  • ČL zázvoru
  • Trošku nastrúhaného muškátového orieška
  • Kvapka modrej gélovej farby

Suroviny na krém:

  • 750 g cream cheese
  • 750 g mascarpone
  • 450 g práškového cukru
  • 2 balíčky vega gélu

Suroviny na ozdobenie:

  • 200 g čučoriedkového pyré
  • 50 g kryštálového cukru
  • 250 g čučoriedok na dekoráciu
  • 100 g ríbezlí na dekoráciu

Postup prípravy palacinkovej torty:

  1. Na cesto rozmixujeme všetky ingrediencie na hladkú zmes a necháme chvíľku odstáť.
  2. Rozohrejeme panvice, zľahka potrieme olejom a upečieme palacinky, necháme dobre vychladnúť
  3. Mascarpone spolu s cream cheese a cukrom vyšľaháme na krém, kým nie je ľahký a svetlý. Vega gél si pripravíme podľa návodu a zmiešame s krémom.
  4. Čučoriedkové pyré spolu s cukrom privedieme k varu a zredukujeme na hustý džem. Necháme vychladnúť.
  5. Trochu krému si odložíme na potretie celej torty.
  6. Tenkú vrstvu krému natrieme na palacinku, prekryjeme druhou palacinkou a znova potrieme krémom. Pokračujeme s ďalšími palacinkami.
  7. Tortu vyrežeme do tvaru netopiera a dáme vychladiť (tento krok môžete preskočiť).
  8. Zbytok krému zmiešame s čučoriedkovým džemom a potrieme ním palacinkovú tortu.
  9. Dozdobíme čučoriedkami a ríbezľami.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE