RECEPT: Quiche inšpirovaný Talianskom z Pečie celé Slovensko

Hoci je quiche pochúťka z Francúzska, tento slaný koláč možno pripraviť na mnoho rôznorodých spôsobov. Napríklad sa môžete pri pečení inšpirovať aj chuťami a vôňami iných krajín. Naďa v Pečie celé Slovensko upiekla quiche inšpirovaný Talianskom. Nesmie v ňom chýbať mozzarella, parmezán či bazalka a cherry paradajky. Už sme vám narobili chúťky? Tak hor sa do pečenia!

Suroviny na cesto:

  • 280 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 170 g masla
  • 4 až 6 lyžíc studenej vody

Suroviny na plnku:

  • 150 g mozzarelly
  • 40 g parmezánu
  • 3 vajcia
  • 240 ml šľahačky
  • 1 lyžička soli
  • tymian
  • bazalka
  • čierne korenie
  • 100 g cherry paradajky

Postup na quiche inšpirovaný Talianskom:

Múku, soľ a nakrájané zmäknuté maslo dáme do robota a necháme spolu miešať do konzistencie mokrého piesku. Pridáme vodu a už len krátko zamiešame (cesto nemusí byť úplne jednotná hmota). Zabalíme do fólie a necháme odpočívať v chladničke. Následne prepracujeme, vyvaľkáme a prenesieme do formy. Popicháme a necháme vychladiť. Zakryjeme papierom, na ktorý nasypeme suchú fazuľu alebo ryžu, pečieme na 175 stupňoch asi 15 minút. Odoberieme papier so záťažou a pečieme ďalších 15 minút. Necháme vychladnúť.

Na korpus dáme nastrúhanú mozzarellu a parmezán, zalejeme šľahačkou zmiešanou s vajíčkami, soľou, tymianom, bazalkou a čiernym korením. Navrch naukladáme nakrájané paradajky a pečieme na 170 stupňoch cca 35 minút.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE