Hoci je quiche pochúťka z Francúzska, tento slaný koláč možno pripraviť na mnoho rôznorodých spôsobov. Napríklad sa môžete pri pečení inšpirovať aj chuťami a vôňami iných krajín. Naďa v Pečie celé Slovensko upiekla quiche inšpirovaný Talianskom. Nesmie v ňom chýbať mozzarella, parmezán či bazalka a cherry paradajky. Už sme vám narobili chúťky? Tak hor sa do pečenia!
Odporúčame: RECEPT: Hokkaido quiche z Pečie celé Slovensko
Suroviny na cesto:
- 280 g hladkej múky
- 1 lyžička soli
- 170 g masla
- 4 až 6 lyžíc studenej vody
Suroviny na plnku:
- 150 g mozzarelly
- 40 g parmezánu
- 3 vajcia
- 240 ml šľahačky
- 1 lyžička soli
- tymian
- bazalka
- čierne korenie
- 100 g cherry paradajky
Postup na quiche inšpirovaný Talianskom:
Múku, soľ a nakrájané zmäknuté maslo dáme do robota a necháme spolu miešať do konzistencie mokrého piesku. Pridáme vodu a už len krátko zamiešame (cesto nemusí byť úplne jednotná hmota). Zabalíme do fólie a necháme odpočívať v chladničke. Následne prepracujeme, vyvaľkáme a prenesieme do formy. Popicháme a necháme vychladiť. Zakryjeme papierom, na ktorý nasypeme suchú fazuľu alebo ryžu, pečieme na 175 stupňoch asi 15 minút. Odoberieme papier so záťažou a pečieme ďalších 15 minút. Necháme vychladnúť.
Na korpus dáme nastrúhanú mozzarellu a parmezán, zalejeme šľahačkou zmiešanou s vajíčkami, soľou, tymianom, bazalkou a čiernym korením. Navrch naukladáme nakrájané paradajky a pečieme na 170 stupňoch cca 35 minút.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko