RECEPT: Torta čičmiansky domček z Pečie celé Slovensko

Túto krásnu tortu v tvare čičmianskeho domčeka upiekla v relácii Pečie celé Slovensko Inga. A torta nielen dokonalo vyzerá, ale aj chutí. Kombinuje chuť karamelizovaných jabĺk, krému z mascarpone a čokoládovej polevy ganache. Chcete ju vyskúšať upiecť aj vy? Postupujte podľa receptu nižšie. 

KORPUS:

  • 9 ks vajíčka
  • 300 g cukor
  • 160 g hladká múka
  • 60 g maslo
  • 5 g prášok do pečiva
  • vanilkový extrakt

Postup: Bielky vyšľaháme s polovicou cukru. Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru. Maslo roztopíme, pridáme vanilkový extrakt. Múku a prášok do pečiva vymiešame, preosejeme, pridáme do vyšľahaných žĺtkov. Nakoniec pridáme maslo a bielky vyšľahané. Pečieme 30 až 40 minút na 175 °C.

KARAMELIZOVANÉ JABLKÁ:

  • 4 ks veľké jablká zelené
  • 80 g cukor
  • 50 g maslo
  • 10 g škorica
  • 100 g voda

Postup: Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky (0.5 cm). Cukor skaramelizujeme, pridáme maslo a škoricu. Potom pridáme nakrájané jablká, vodu a dusíme, až kým jablká budú mäkké. Precedíme.

KRÉM:

  • 800 g mascarpone
  • 560 g šľahačka 
  • 130 g práškový cukor

Postup: Všetky ingrediencie vyšľaháme na tuhý krém.

GANACHE NA POTRETIE:

  • 725 g čokoláda tmava
  • 320 g šľahačka
  • 400 g maslo

Postup: Čokoládu roztopíme na vodnom kúpeli. Zohrejeme šľahačku. Necháme vychladnúť a pridáme maslo a natrieme poskladanú tortu.

Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE