Cuketový perník, šľahačková bublanina, ešte teplé a voňavé palacinky. Už sa vám zbiehajú slinky? Nielenže si fantasticky pochutnáte, navyše spracujete úrodu zo záhradky.
1. Vláčny cuketový perník
Tento recept vás príjemne prekvapí svojou vláčnosťou a bohatou chuťou. Cuketa do cesta prináša okrem šťavnatosti aj jemnosť, ktorá sa skvele dopĺňa s holandským kakaom.
Ingrediencie:
3 bielky
3 žĺtky
5 lyžíc slnečnicového oleja
2 lyžice vody
250 g práškového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
400 g nastrúhanej cukety
350 g polohrubej múky
1 balíček Kypriaceho prášku do perníka Dr. Oetker
2 lyžice preosiateho Holandského kakaa Dr. Oetker
2 lyžice nasekaných vlašských orechov
1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker
Postup:
Na prípravu cesta na cuketový perník vyšľahajte z bielkov tuhý sneh. V inej mise vyšľahajte žĺtky s olejom, vodou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridajte cuketu, múku zmiešanú s kypriacim práškom, kakaom a orechmi. Nakoniec opatrne vmiešajte sneh. Cesto preložte na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečte v predhriatej rúre.
Chatgpt2. Šľahačková bublanina s ovocím
Šľahačková bublanina je ideálny spôsob, ako spracovať čerešne, ríbezle, maliny, jahody, marhule a iné ovocie zo záhradky.
Ingrediencie:
320 g hladkej múky
1 balíček Kypriaceho prášku s vínnym kameňom Dr. Oetker
4 vajcia
1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker
180 g cukru
250 ml smotany na šľahanie 33 %
500 g letného ovocia
hrubá múka na obalenie ovocia
Postup:
Najprv zmiešajte múku s kypriacim práškom. V druhej mise vyšľahajte vajcia s vanilkovým cukrom a obyčajným cukrom. Potom pridajte smotanu na šľahanie, dodá bublanine jemnosť a vláčnosť.
Cesto naneste na plech vysypaný strúhaným kokosom, ktorý zabraňuje prilepeniu a dodá príjemnú chuť. Ovocie zľahka obaľte v hrubej múke, aby počas pečenia nepadlo na dno, a rovnomerne ho rozložte po povrchu cesta. Vložte do predhriatej rúry a pečte.
Chatgpt3. Palacinky s domácou marmeládou či džemom
Ako lepšie začať víkend než lahodnými palacinkami? Stačí natrieť marmeládou alebo džemom a užiť si spoločný čas s rodinou. Uvidíte, že budú rýchlo fuč.
Ingrediencie:
150 g hladkej múky
250 ml mlieka
2 vajcia
štipka soli
olej (na opekanie)
domáca marmeláda alebo džem
Postup:
V mise zmiešajte všetky ingrediencie na palacinky, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek. Nechajte 15 minút odpočívať. Na stredne rozpálenej panvici potretej olejom pečte tenké palacinky z oboch strán dozlatista. Potrite džemom a podávajte.
Tip: Pozrite sa na recept na domáci džem alebo domácu marmeládu. Chcete si klasický recept ozvláštniť? Vyskúšajte tieto makové palacinky.
ChatgptNestíhate spracovať úrodu zo záhradky? Šup s ňou do mrazničky
Mrazená zelenina a ovocie si uchovajú väčšinu vitamínov aj skvelú chuť. Ak sa vám teda urodilo viac, než stihnete spotrebovať, jednoducho ovocie nakrájajte, cuketu nastrúhajte a zamrazte vo vrecúškach. Vďaka tomu si budete môcť dopriať tieto letné dobroty po celý rok.