Ako zariadiť terasu v modernom štýle v roku 2024?

Zariadenie terasy v modernom štýle

Oáza pokoja v tesnej blízkosti prírody v minimalistickom jemnom štýle - zariadenie terasy v modernom štýle v roku 2024 odkazuje na trendy, ktoré sú najobľúbenejšie v interiérovom dizajne. Objavte ďalšie trendy v zariaďovaní priestoru príjemného na relaxáciu na otvorenej terase. 

Neprehliadni tiež: Jarné kvety v plnej paráde! Nechajte balkón aj záhradu rozkvitnúť týmito DIY dekoráciami

Súkromný priestor plný pokoja a ticha 

Oáza pokoja a sofistikovaného štýlu - tak by sa dali v skratke opísať súčasné trendy vo vytváraní terasových priestorov. Balkóny, terasy a verandy sa vďaka najnovším trendom ako aj inovatívnemu nábytku a doplnkom menia na osobné relaxačné priestory. Moderný záhradný nábytok je prispôsobený rastúcim očakávaniam a meniacemu sa životnému štýlu. Inšpiráciu môžeme nájsť v odľahlých zákutiach, ktoré sú inšpirované krásou Karibiku, stredomorskou krásou a luxusom Monaka, šarmom Francúzskej riviéry až po minimalistickú eleganciu mestských priestorov. 

Terasa by mala byť predovšetkým funkčná a spĺňať potreby svojich užívateľov. Ak chceme tento priestor zariadiť moderným spôsobom, oplatí sa inšpirovať návrhmi dizajnérov. Vyberme si štýl, ktorý nám najviac vyhovuje, a užívajme si čas strávený vonku v jednom z moderných trendov: 

  • Moderná terasa v dizajne jemného minimalizmu - elegantný priestor so záhradným nábytkom, ktorý je rozšírením obývacej izby zariadenej v rovnakom minimalistickom štýle.     

  • Romantické boho so závesnou hojdačkou alebo záhradnou hojdačkou. Mäkké vankúše vám umožnia zaujať pohodlnú polohu a ľanové závesy poskytnú súkromie.     

  • Japonská terasa zdobená exotickými rastlinami a fontánou, zariadená podľa východného umenia feng-šuej.

  • Škandinávska terasa plná funkčných a praktických riešení pre deti a dospelých užívateľov priestoru.

Pozri si aj: Muškáty - VŠETKO, čo by ste o nich mali vedieť!

Doplnky v rustikálnom štýle Depositphotos

Terasa obklopená prírodou 

Pobyt na terase prináša kontakt so zeleňou, čerstvým vzduchom a slnečným svetlom. To je skvelé pre vašu náladu, pretože vás to upokojí a umožňuje vám vychutnať si blahodarné účinky okolitej vegetácie. Zariadenie tohto priestoru vám môže uľahčiť pocit blízkosti prírody a zároveň sa ukáže ako veľké dobrodružstvo pri zariaďovaní domáceho prostredia. Terasa je ideálnym miestom pre rôzne črepníkové rastliny, ale aj záhradný nábytok jednoduchých tvarov, ktorý bude ladiť s okolím. 

Zaujímavý efekt dosiahnete, ak bude balkónový nábytok v neutrálnych farbách a textíliach - vankúše, prehozy, obrusy, ktoré budú ladiť s farbou prírodného prostredia. Zaplňte terasu kvetmi, zaveste ich na steny, pod trámy a dbajte na to, aby kvetináče a debničky vyzerali prirodzene. Každodenná starostlivosť o zeleň na terase bude mimoriadne príjemným a relaxačným zážitkom, keď si po zaliatí poslednej rastliny sadnete do pohodlného záhradného kresla, kde budete počúvať šumenie listov a pozerať sa na hviezdnu oblohu.

Jednoduchá údržba priestoru terasy 

Súprava pohodlného terasového nábytku a primeraná ochrana pred nadmerným slnečným žiarením je to, čo skutočne potrebujeme počas vytúžených, nie vždy dostupných chvíľ oddychu. Terasa je miesto, ktoré má slúžiť na oddych, preto chceme zabezpečiť, aby bola čo najfunkčnejšia a ľahko sa udržiavala v čistote. V tomto prípade hľadajme riešenia, ktoré nie sú komplikované ani zaťažujúce z hľadiska neustálej starostlivosti a údržby. Dobre tu preto poslúži ľahko čistiteľný nábytok a šikovné patenty na ochranu pred teplom. 

Relaxačný pocit hojdania a tieň poskytuje hojdačka v tvare kokónu. Tento kompaktný kus nábytku môžete umiestniť na terasu, do záhrady alebo na balkón. Umožní vám užívať si pobyt na čerstvom vzduchu v každej voľnej chvíli. Oválny tvar sedadla pripomínajúci vajcovité kreslo poskytuje pocit súkromia a podporuje relaxáciu. Závesné terasové kreslo s príjemnou hojdacou funkciou úspešne nahrádza hojdaciu sieť a dodáva letnej terase elegantný charakter. Univerzálny dizajn a kompaktný tvar sa hodia takmer do každého moderného dizajnového štýlu. Okrem toho sa kreslo ľahko čistí, a je odolné voči poveternostným vplyvom. 

Odporúčame: Jar prichádza na terasu i balkón: Ako ich pripraviť na novú sezónu?

Boho terasa Depositphotos

Boho, rustikálny alebo škandinávsky štýl terasy? 

Záhradný nábytok, terasové stoličky, stôl, hojdačka a ležadlá sú pri navrhovaní terasy dôležité, ale doplnky môžu zdôrazniť uvoľnenú a útulnú atmosféru. 

Škandinávsky štýl je ľahký, svetlý a prirodzený. Na zariadenie sa preto hodí nábytok z dreva s bielymi, béžovými alebo sivými vankúšmi na sedadlách. Kombinácia bielej a sivej pôsobí upokojujúco a podporuje relaxáciu. 

Boho štýl je ľahký, nenútený a prirodzený. Dominujú v ňom teplé odtiene bielej, béžovej a hnedej, ktoré vytvárajú útulný priestor s rozmanitými textúrami. Útulná terasa v štýle boho sa spája s textíliami, ktoré sú príjemné na dotyk a lahodia oku. Vankúše, plédy, šnúrová hojdačka, hojdacia sieť, koberec z morskej trávy alebo husto tkaná bavlna sú bytové doplnky, ktoré sa oplatí umiestniť na terasu. 

Doplnky v rustikálnom štýle sú doplnky, ktoré sa spájajú s idylickým životom na vidieku. Tento štýl, inak známy ako vidiecky štýl, sa vyznačuje prirodzenosťou a akousi familiárnosťou. Rustikálne terasy preto pripomínajú drevené vidiecke verandy s rumančekovými kvetmi v nezvyčajných nádobách, kovovými konvičkami a starnúcim drevom. 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE