Ak ste ešte neskúšali pripraviť talianske tiramisu, je čas to napraviť. Ak vás čaká návšteva či oslava, o dôvod viac to vyskúšať. Postupovať môžete aj podľa receptu od Mariána z relácie Pečie celé Slovensko. Ten pripravil tradičné tiramisu v podobe takýchto malých dezertov.
Odporúčame: RECEPT: Jablkový koláč z Pečie celé Slovensko
Suroviny na tiramisu:
- 100 g práškového cukru
- 100 g polohrubej múky
- 6 vajec
- 1 dcl mandľového likéru
- instatná káva
- 50 g kryštálového cukru
- 750 g mascarpone
- 300 g horkej čokolády 54 %
- Kakao (na posyp)
Postup prípravy tiramisu:
- Piškóty – bielky z troch vajec oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme cukor a vymiešame do peny. K žĺtkom pridáme múku a vymiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cez vrecúško vytláčame cesto do tvaru piškóty na plech s papierom na pečenie a pečieme približne 15 minút na 150 stupňov. Následne si pripravíme čokoládové poháriky. Do vytemperovanej čokolády namočíme nafúknuté balóniky (10 kusov) a dáme stuhnúť.
- Krém – zo zvyšných 3 vajec oddelíme žĺtky od bielkov. Ku žĺtkom pridáme cukor a zamiešame. Necháme rozpustiť a zatiaľ si pripravíme z bielkov tuhý sneh. K žĺtkom pridáme mascarpone a zamiešame, kým sa hmota nespojí. Potom pomaly pridáme sneh.
- Na namáčanie piškót – urobíme kávu a do vychladnutej pridáme mandľový likér. Keď už je krém hotový, začíname namáčať piškóty a ukladáme do čokoládových pohárikov striedavo s krémom. Nakoniec posypeme kakaom.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko