Grilovanie ovocia: Nečakané možnosti kontaktného grilu

Grilovanie ovocia

Grilovanie už dávno nie je len o mäsových špecialitách a grilovaní rôznych druhov zeleniny. Ak ste doteraz neskúšali grilovať ovocie, je najvyšší čas zmeniť to. Grilované ovocie prinesie do grilovania nové a šťavnaté chute.

Stačí mať k dispozícii domáci grilZ kategórie domácich grilov sú najviac obľúbené elektrické grily, ktoré sa dajú používať v interiéri počas celého roka. Kontaktný gril navyše skráti čas prípravy, pretože surovinu jemne stlačí medzi dve platne. Vďaka tomu je hotová za polovičný čas.

Odporúčame: Prečo nejesť plodiny, ktoré spláchla povodeň?

Prečo grilovať ovocie na kontaktnom grile?

Kontaktný gril MultiGrill je pomocníkom aj pri grilovaní ovocia. Disponuje hladkou a rebrovanou platňou i platňou s vyvýšenými okrajmi na prípravu vaflí. Môžete využiť tri polohy grilovania – klasický gril, otvorenú funkciu rúry i kontaktnú polohu pre skrátenie času.

Grilovanie ovocia má svoje výhody

Grilované ovocie prinesie do jedálneho lístka ešte viac pestrosti a rozmanitosti chutí. Pôsobením tepla sa zvýrazňuje prirodzene sladká chuť ovocia a získava príjemný karamelový nádych. Okrem toho sa ovocie griluje bez pridania tuku, pretože všetky platne ku grilu MultiGrill majú špeciálny nepriľnavý povrch. Prostredníctvom grilovaného ovocia si vytvoríte lahodné dezerty, ktoré sú zdravé a výživné.

Neprehliadnite: Ako využiť zelené paradajky: 5 jednoduchých receptov na ich dokonalé využitie!

Multifunkčný gril Braun
braunhousehold.com/

Ktoré ovocie sa hodí na grilovanie?

Grilovať sa dá takmer všetko! Výbornou voľbou je ananás. Grilovanie znásobí jeho exotickú chuť a plátky ananásu získajú na grile karamelový nádych. Vhodné na grilovanie sú aj šťavnaté broskyne s osviežujúcou chuťou. Pokojne ich pridajte do šalátu alebo podávajte so zmrzlinou. Ešte ste neskúšali jahody na kontaktnom grile? Grilované jahody so šľahačkou si zamilujete!

Ak máte radi exotické chute, nemusíte sa limitovať iba grilovaním ananásu. Vhodnou voľbou je aj mango. Grilovanie prehlbuje jeho prirodzene jemnú chuť. Grilované hrušky môžete zasa podávať s jogurtom a dokonalé sú aj ako príloha k steakom.

Tipy na grilovanie ovocia na kontaktnom grile

Grilovanie ovocia na kontaktnom grile je rýchle a jednoduché. Stačí si pripraviť ovocie, ktoré nakrájate na správnu veľkosť. Napríklad pri ananáse je vhodné, aby boli plátky hrubšie. Jahody, samozrejme, grilujete celé.

Aj pri grilovaní ovocia stojí za zváženie použitie marinád. Marinujte ho v doma vyrobených ovocných alebo bylinkových sirupoch, šťave z limetky alebo aromatizovaných olejoch.

Po marinovaní dajte ovocie na rozpálený gril, aby sa na ňom vytvoril chrumkavý povrch. Využite rebrovanú grilovaciu platňu, na ktorej získa typický rebrovaný vzhľad. Pri jemnom ovocí radšej stavte na hladkú platňu. Potom sledujte čas grilovania. Zvyčajne stačí niekoľko minút z každej strany a ovocná grilovaná pochúťka je hotová.

Vyskúšajte: Grilované ovocie: Ktoré druhy ovocia grilovať a ako dlho?

S čím podávať grilované ovocie?

Aj v tomto prípade platí, že fantázii sa medze nekladú. Využite grilované ovocie ako samostatný dezert alebo prílohu k mäsu. Aké máte ďalšie možnosti?

  • Podávajte grilované ovocie so zmrzlinou, pretože kombinácia horúceho a skaramelizovaného ovocia s touto ľadovou pochúťkou poteší chuťové poháriky aj tých najnáročnejších.         

  • Pridajte ovocie na vafle, ktoré si pripravíte vďaka platni s vyvýšeným okrajom na vafle ku kontaktnému grilu MultiGrill.     

  • Grilované ovocie výborne chutí so syrom – napríklad k broskyniam alebo marhuliam podávajte syr s modrou plesňou. Za vyskúšanie stojí aj ricotta.     

  • Nebojte sa skombinovať čerstvé kúsky ovocia s tými grilovanými v ovocnom šaláte.     

Grilovanie na kontaktnom grile je zábava pre celú rodinu

Vďaka kontaktnému grilu si grilované ovocie pripravíte kedykoľvek počas roka vo vlastnej kuchyni. Prinesie do vášho jedálnička viac pestrosti a nových chutí. Aj pre deti je zábava sledovať, ako sa čerstvé ovocie mení na pochúťky so skaramelizovaným povrchom.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE