Máme pre vás skvelý tip na slávnostnejší koláčik, ktorý možno pokojne pripraviť aj ako tortu pre oslávenca alebo pohostenie na oslavu či pre návštevu. Toto perníkové písmeno M s lahodným krémom a čerstvým ovocím upiekol v relácii Pečie celé Slovensko súťažiaci Miňo. Nech už koláčik pripravíte v akomkoľvek tvare, odporúčame ho vyskúšať.
Odporúčame: RECEPT: Hokkaido quiche z Pečie celé Slovensko
Suroviny na cesto:
- 600 g hladká múka
- 200 g práškový cukor
- 3 vajcia
- 3 PL medu
- 70 g maslo
- 1 ČL sóda bikarbóna
- 1 ČL perníkové korenie
- 50 ml mlieko
Suroviny na plnku:
- 600 ml mlieko
- 2 zlaté klasy
- 2 vanilkové cukre
- 500 g maslo
- 300 g práškový cukor
- 100 ml rumu
- 350 g džem z červených a čiernych ríbezlí
Ozdoby:
- Čerstvé čierne a červené ríbezle
- Celá škorica
- Celý badián
- Jedlé kvety biele, žlté
- 100 g 74 % čokoláda
- 50 g kakaové maslo
Postup prípravy medovníkového M:
- Vajcia, cukor, maslo, med a mlieko, miešame nad parou do rozpustenia, pridáme sódu bikarbónu a perníkové korenie, miešame, pokiaľ zmes nezhustne. Takto pripravenú zmes vlejeme do preosiatej hladkej múky.
- Vypracujeme cesto, ktoré si rozdelíme na 3 časti a z každej časti upečieme písmeno M (alebo iné). Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 190 °C asi 5 minút.
- Pripravíme si plnku. Z mlieka, zlatého klasu a vanilkového cukru si uvaríme puding, necháme vychladnúť. Vyšľaháme si maslo s cukrom do peny a postupne pridávame puding.
- Pripravenou plnkou a džemom plníme jednotlivé pláty a ozdobíme.
Zdroj foto: Pečie celé Slovensko