DIY záhradný nábytok - nechajte sa inšpirovať kreatívnymi nápadmi

DIY záhradný nábytok

Chcete premeniť svoju záhradu na štýlový a útulný priestor bez toho, aby ste minuli veľa peňazí? DIY záhradný nábytok je skvelým riešením, ktorý vám umožní vytvoriť originálne a funkčné kúsky presne podľa vašich predstáv. Vlastnoručne vyrobený nábytok nielenže ušetrí peniaze, ale tiež pridá osobitý dotyk do vášho vonkajšieho priestoru.

DIY záhradný nábytok ponúka nekonečné možnosti, ako skrášliť a oživiť vonkajšie priestory. Či už máte staré palety, drevené dosky alebo škvárové bloky, tieto materiály môžete ľahko premeniť na krásne a funkčné kúsky. 

Neprehliadni: Záhradný domček nemusí služiť len na náradie - Pozrite sa, ako ho môžete využiť

Kreatívne záhradné nápady a záhradné projekty

Premeniť vašu záhradu na útulné a esteticky príjemné miesto nemusí byť nákladné ani zložité. Kreatívne záhradné nápady a projekty vám umožnia pridať do vašej záhrady jedinečný štýl. Od vytvorenia záhradného nábytku z recyklovaných materiálov až po výrobu dekoratívnych prvkov, možnosti sú nekonečné. Záhradné projekty nielenže zlepšia vzhľad vašej záhrady, ale tiež vám poskytnú príležitosť na relaxáciu a tvorivú činnosť.

Prečo a ako vyrobiť záhradný nábytok? 

Výroba vlastného záhradného nábytku môže byť nielen zábavná a kreatívna aktivita, ale aj praktický spôsob, ako ušetriť peniaze a prispôsobiť si nábytok presne podľa svojich potrieb a vkusu. 

Jedným z hlavných dôvodov, prečo sa pustiť do DIY projektov, je možnosť recyklovať a využívať materiály, ktoré už máte doma, ako sú staré palety, drevené dosky alebo nepoužívaný nábytok. Takto nielen šetríte náklady, ale aj prispievate k ochrane životného prostredia. Navyše, vlastnoručne vyrobený nábytok vám umožní prispôsobiť dizajn a rozmery presne vašim predstavám a priestoru, ktorý máte k dispozícii. Pri výrobe záhradného nábytku sa môžete inšpirovať rôznymi štýlmi a technikami, či už preferujete rustikálny, moderný alebo vintage vzhľad.

Záhradný nábytok z paliet

Lacný záhradný nábytok z paliet sa v posledných rokoch stal veľmi populárnym vďaka svojej všestrannosti, ekologickosti a nízkym nákladom. Palety sú dostupným materiálom, ktorý môžete ľahko získať a premeniť na rôzne kusy nábytku, ako sú lavice, stoly, kreslá či dokonca ležadlá. 

Výroba nábytku z paliet je nielen ekonomická, ale aj šetrná k životnému prostrediu, pretože recyklujete materiály, ktoré by inak mohli skončiť ako odpad. Navyše, práca s paletami je pomerne jednoduchá a vhodná aj pre začiatočníkov v DIY projektoch. 

Zaujme Ťa: Zbavte sa mšíc - vošiek a mravcov raz a navždy!

Výroba záhradného nábytku
PINTEREST/buzzfeed.com 

Domáci záhradný nábytok zo škvárových blokov

Domáci záhradný nábytok zo škvárových blokov je skvelým riešením pre každého, kto hľadá robustné, trvanlivé a cenovo dostupné možnosti pre svoju záhradu. Škvárové bloky sú ľahko dostupné, pevné a poskytujú množstvo kreatívnych možností pre tvorbu rôznych kusov nábytku, ako sú lavičky, stoly, kvetinové záhony alebo dokonca záhradné kuchynské pulty. Ich inštalácia je jednoduchá a nevyžaduje žiadne špeciálne náradie či zručnosti. Stačí len zopár základných krokov – správne umiestnenie blokov, ich spojenie a pridanie drevených dosiek alebo iných povrchov pre väčšie pohodlie a funkčnosť.

Záhradné sedenie
PINTEREST/Lucita Campos

Recyklované materiály

Využitie recyklovaných materiálov je ekologické a ekonomické. Staré dvere, okná, sudy, pneumatiky alebo drevené debny môžu byť premenené na unikátne kúsky nábytku. Kreativite sa medze nekladú – s trochou fantázie môžete vytvoriť originálne a štýlové kúsky.

Betón

Betón je moderný a odolný materiál, ktorý môžete použiť na výrobu stoličiek, stolov alebo lavičiek. Stačí vytvoriť formy z dreva alebo iného materiálu a naliať do nich betón. Po vytvrdnutí máte pevný a trvácny nábytok, ktorý môžete natrieť alebo nechať v surovom stave pre industriálny vzhľad.

Pozri aj: Záhradkárske mydlo na špinavé nechty: TAKTO efektívne vyčistiť nechty po práci v záhrade!

DIY záhradný nábytok
PINTEREST/Nurit Zaidenberg

Plastové fľaše

Plastové fľaše môžu byť zaujímavým a ekologickým materiálom na výrobu nábytku. Môžete ich spojiť do rôznych tvarov a vytvoriť sedadlá, stoly alebo ležadlá. Tento typ nábytku je ľahký a odolný voči poveternostným vplyvom a hlavne vám vyrdží dlhé roky.

Drevo

Drevo je klasický materiál na výrobu záhradného nábytku. Môžete použiť nové drevo alebo recyklované drevené dosky. S trochou základných tesárskych zručností môžete vytvoriť stoly, lavičky, stoličky alebo pergoly. Nezabudnite drevo ošetriť proti vlhkosti a škodcom, aby vydržalo dlhšie.

Záhradný nábytok inšpirácie

Záhradný nábytok z paliet
PINTEREST/Greyz Altamirano

Záhardný nábytok
PINTEREST/Jes My Luck

Domáci záhradný nábytok
PINTEREST/Vilemani

domáci záhradný nábytok
PINTEREST/buzzfeed.com 

lacný záhradný nábytok
PINTEREST/blogs.hogarutil.com

Záhradný nábytok z paliet
PINTEREST/Nanacut

DIY záhradná hojdačka
PINTEREST/digsdigs.com 

DIY záhradná lavička
PINTEREST/Lise Latour

Palety využitie
PINTEREST/Emy

DIY záhradný bar
PINTEREST/Nora German

Nábytok do záhrady
PINTEREST/facebook.com

Zdroj úvodnej fotky: PINTEREST/blitsy.com, PINTEREST/InkedHomeChronicles

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE