Prírodná oáza oddychu: Zvýraznite záhradu tehlovou stenou

Trendy v záhradnom dizajne sa už dávno nezameriavajú len na okrasné rastliny a dokonalý anglický trávnik. Nahliadnite do sveta záhrad, v ktorom hrajú hlavnú úlohu prvky z tehál - stena s tehlovým obkladom, múriky z lícových tehál či záhradná cestička z tehlovej dlažby vás očaria.

Oživte vašu záhradu s tehlovými prvkami. Tehlové variácie v exteriéri ponúkajú širokú škálu možností.

Pozri si aj: Najlepší materiál na skleník: Ako si vybrať ten správny?

5 dôvodov, prečo sú tehlové dlažby a obklady skvelou voľbou do vašej záhrady

Skôr, ako vám prezradíme inšpiratívne tipy na využitie tehlových obkladov a dlažieb v záhradnom dizajne, pozrite si výhody tohto materiálu:    

  • Poctivá tehla je 100 % prírodná – obsahuje iba hlinu a minerálne piesky

  • Tehlové prvky sú mimoriadne variabilné a estetické, vyniknú v moderných záhradách aj starých sadoch 

  • Tehla zvládne všetky nástrahy počasia – mráz, dážď aj horúce slnečné žiarenie   

  • Nevyžaduje pravidelnú ani špeciálnu údržbu   

  • Zachová si nezmenenú kvalitu aj vlastnosti ako stálofarebnosť či ohňuvzdornosť desiatky až stovky rokov.

Tehlové prvky v exteriéri domu

Pohodlné záhradné sedenie, slnečník či pergola, dizajnové doplnky vo vašom štýle. Sedenie na terase či v záhradnom altánku je skvelým miestom na oddych po náročnom dni. Aby ste si oddych počas príjemne teplých dní vychutnali naplno, premeňte exteriér domu na útulný priestor s dušou. Využite lícové tehly, tehlové dlažby a obklady. Z lícových tehál postavíte efektné múriky alebo ohnisko, obkladové pásiky krásne vyniknú na záhradnom krbe. Z tehlovej dlažby môžete vytvoriť chodníčky do zákutí záhrady alebo aj schody do vyvýšených častí pozemku.

Neprehliadni: Takúto starostlivosť potrebujú kvety po presadení, aby boli zdravé a krásne!

Zladené tehlové prvky v exteriéri rodinného domu - schody z tehlovej dlažby, tehlový múrik a obklady UMBER na fasádu
Rustique.sk

Kombinovať môžete aj obklady a dlažby s dizajnom “starej tehly” s modernými odtieňmi farieb. Zaujímavá je kombinácia šedej s tradičnou oranžovou. Sivé obklady na fasádu s tehlovou dlažbou pripomínajúcou stavebné tehly spoločne vytvárajú dokonalú súhru v exteriéri rodinného domu. Ak máte k dispozícií búrané tehly zo starých budov, dajte im druhú šancu v záhrade. Môžete z nich vybudovať napr. veľmi efektné záhradné cestičky. Na terasu alebo do altánku odporúčame využiť nové tehlové dlažby.

Tehlová stena plní dizajnovú aj praktickú funkciu

Tehlové steny sú všestranným dizajnovým prvkom, ktorý sa prispôsobí širokej škále štýlov a architektúr. Od moderných a minimalistických až po rustikálne alebo vidiecke, tehlové steny aj terasy s tehlovou dlažbou jednoducho zladíte v štýle vášho bývania. Stovky rozličných variant obkladov a dlažby z prírodnej tehly si môžete pozrieť v Showroome s tehlovým obkladom.

Odporúčame tiež: Overené tipy na striedanie zeleniny v záhonoch - TAKTO budete mať na záhrade bohatú úrodu!

Súkromie v záhrade rodinného domu vďaka plotu s tehlovým obkladom VIOLET od Rustique.sk
Rustique.sk

Stena s tehlovým obkladom môže byť zároveň využitá ako deliaci prvok, ktorý oddelí záhradu od ulice alebo susedných pozemkov a pomôže tak vytvoriť na pozemku viac súkromia. V porovnaní s betónovým plotom pôsobí prirodzenejšie, oproti živému plotu je nenáročná na údržbu.

Fasáda, plot, dlažba - koľko tehly je veľa tehly?

Tehlové dlažby a obklady sú natoľko univerzálne, že ich môžete bez obáv kombinovať na väčších aj menších plochách. Ak tehlový plot a tehlou vydláždené príjazdové plochy či terasu zladíte s obkladmi na fasádu, exteriér vášho domu bude pôsobiť príjemne uceleným dojmom.

Exteriér rodinného domu v južanskom štýle s tehlovým obkladom TERRA COTTA od Rustique.sk
Rustique.sk

Zvoliť môžete aj minimalistickú verziu len v podobe múrika alebo obkladov na fasádu či zlatú strednú cestu. Príďte sa inšpirovať do Showroomu s tehlovým obkladom a dlažbami - nájdite tie pravé tehličky pre váš projekt ešte dnes z pohodlia domova cez virtuálnu prehliadku.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE